Sådan skaber du flere og bedre leads med effektiv leadgenerering

Fie Dierichen
skrevet af Fie Dierichen
10 minutters læsning
10. oktober 2024
Sådan skaber du flere og bedre leads med effektiv leadgenerering
7:20

Leadgenerering er afgørende, når det handler om at vækste din virksomhed. Men det er ingen hemmelighed, at ikke alle leads er lige gode, og at et overflødighedshorn af leads ikke er lig med vækst, konverteringer og nye kunder. I dette blogindlæg guider vi dig igennem, hvordan du kan skabe flere og bedre leads ved hjælp af smarte strategier og værktøjer, som kan optimere din leadgenerering og sørge for, at din marketingmaskine kører som smurt.

  1. Definér din målgruppe
  2. Optimer din hjemmeside for konvertering
  3. Skab værdifuldt indhold til leadgenerering
  4. Udnyt sociale medier til leadgenerering
  5. Automatisér din leadgenerering med HubSpot
  6. Brug e-mailmarketing som en leadmotor
  7. Analysér og optimér løbende
  8. Hent vores guide: "Skab leads"

Hvad er leadgenerering – og hvorfor er det vigtigt?

Leadgenerering handler om at tiltrække og engagere potentielle kunder, som viser interesse i dine produkter eller services. Det er en afgørende proces, der fungerer som det første skridt i at opbygge en solid kunderejse, der fører til konvertering.

Denne fase er ikke blot en tilfældig indsats; den kræver en velovervejet strategi og en dyb forståelse af dine kunders behov og adfærd. Når du effektivt formår at identificere og engagere de rigtige personer, kan du skabe en relation, der i sidste ende fører til en stærk og loyal kundebase.

Uden en effektiv leadgenereringsstrategi risikerer du dog at miste potentielle kunder til konkurrenterne, som måske er bedre til at fange deres opmærksomhed og interesse. Men hvad skal der egentlig til for at skabe både flere og bedre leads? Det handler om en kombination af strategi, værktøjer og en dybdegående forståelse af din målgruppe.

Her er vores trin-for-trin-guide, der kan hjælpe dig med at navigere i denne komplekse proces og sikre, at du ikke blot tiltrækker flere leads, men også leads af høj kvalitet, der virkelig kan drive din forretning fremad.

1. Definér din målgruppe

En af de største fejl i leadgenerering er ikke at kende sin målgruppe godt nok inden, man begynder at samle leads. For at tiltrække kvalificerede leads skal du nemlig først og fremmest vide, hvem du taler til, hvordan de gerne vil tales til, og hvor du skal tale til dem. Start med at definere din ideelle kundeprofil (ICP). Dette indebærer at forstå dine kunders udfordringer, behov og målsætninger. En klar definition af din målgruppe sikrer, at din leadgenerering rammer de rette mennesker. Læs vores ultimative guide til, hvordan du laver den ideelle ICP her.

personaer-klippet-1

Overvej også at arbejde med buyer personaer. Disse semi-fiktive repræsentationer af dine ideelle kunder hjælper dig med at tilpasse dit indhold og dine marketingindsatser til at tiltrække de rigtige leads. Læs mere om personaer her eller hent vores skabelon til at udarbejde jeres forskellige buyer personaer. Det kan gøre en stor forskel at sætte et (fiktivt) ansigt på jeres potentielle kunder - og deres udfordringer og behov især!

2. Optimer din hjemmeside for konvertering

Din hjemmeside er ofte det første sted, hvor potentielle leads interagerer med din virksomhed, så det er vigtigt, at den er optimeret til at generere leads effektivt. Her er der især to ting, som er essentielle og kan være afgørende for, at der lander et godt og varmt lead i dit CRM:

  1. Brug klare call-to-actions (CTAs), der leder besøgende hen til relevante landingssider, hvor de kan tilmelde sig nyhedsbreve, downloade e-bøge, booke en demo eller noget helt fjerde.
  2. Din hjemmeside skal være ekstremt brugervenlig. Det betyder, at den skal have en hurtig loadtid, så besøgende ikke mister tålmodigheden, og den skal have en intuitiv navigation, der gør det let for dem at finde den information, de søger. Sidst, men ikke mindst, skal dit website være responsivt, så indholdet ser skarpt ud uanset, om de besøgende tilgår dit website på PC, mobil eller tablet.

Det vigtigste er at sikre, at dine potentielle kunder aldrig må være i tvivl om, hvordan de finder den information, de skal bruge for at komme videre i deres købsrejse. Men har du styr på både CTA'er og brugervenlighed, forbedrer du ikke kun brugeroplevelsen - du øger også chancerne for, at de besøgende konverterer til leads.

Vi har mange eksempler på kunder, som vi har hjulpet med at skabe stærke, engagerende og leadgenererende websites. Se et udpluk her.

3. Skab værdifuldt indhold til leadgenerering

Content marketing er en effektiv måde at tiltrække potentielle kunder på. Ved at producere værdifuldt og relevant indhold som blogindlæg, e-bøger, whitepapers eller webinarer, kan du positionere din virksomhed som en troværdig ressource. Gated content, hvor brugerne skal aflevere deres oplysninger for at få adgang til indholdet, er en klassisk metode til at generere leads. Brug inbound marketing-strategier til at sikre, at dit indhold er designet til at tiltrække og fastholde de rigtige leads. Indhold, der løser dine målgruppers udfordringer, vil naturligt tiltrække de bedste potentielle kunder.

Content_marketing_funnel-removebg-preview (1)

Tænk også over: hvem er dine bedste og mest troværdige ambassadører? Vi kan afsløre så meget, at det ikke er jeres medarbejdere eller virksomheden som afsender.

Det er jeres kunder!

Skab tillid og troværdighed med kundecases

Har I tilfredse kunder, vil de næsten altid være positivt indstillet overfor at skulle sige noget godt om jer som leverandør eller samarbejdspartner. Brug dem til at lave kundecases med fortællinger om, hvorfor de har valgt jer, hvilken forskel I gør for dem, hvad I konkret har hjulpet med, og hvordan I har løst deres problemer/udfordringer.

Tilfredse og trofaste kunder er nemlig med til at vise potentielle kunder, hvordan du skaber værdi og løsninger for andre, der måske har samme udfordringer som dem. Som mennesker er vi fra naturens side indrettet til at spejle os i hinandens handlinger og se og forstå os selv gennem andre. Selv om det handler om salg og marketing, er vi  trods alt bare mennesker. Faktisk er 80 % af vores købsbeslutninger baseret på følelser, og forskning i neuromarketing viser, at vores følelser tager en beslutning 7 sekunder, før vores bevidste og analytiske del af hjernen træffer den samme beslutning.

dreamstime_l_77532268

Forskning viser også, at det kan være bedre at følge sin mavefornemmelse end at tage beslutninger udelukkende baseret på data. Chefer, der oftest følger deres instinkter, klarer sig ganske enkelt bedre end dem, som blindt følger resultaterne af deres dataanalyser. Og det er dén mavefornemmelse, du skal hjælpe på vej ved at vise dine potentielle kunder, hvor meget ligesindede (eller i hvert fald lignende kunder) har fået ud af at samarbejde med jer. Det gør man bedst ved at sætte et ægte og konkret ansigt og navn på den værdi, I kan skabe.

4. Udnyt sociale medier til leadgenerering

Sociale medier er en fantastisk platform til at nå ud til nye leads. Platforme som LinkedIn, Facebook og Instagram kan bruges til både organisk reach og betalt annoncering. Men du skal ikke nødvendigvis være aktiv på alle platforme, og du behøver heller ikke oprette en TikTok til din virksomhed, hvis du sælger ERP-løsninger til B2B-virksomheder. Det handler om at være dér, hvor din målgruppe er. 

Derfor skal du heller ikke annoncere i vildskab på alle platforme. Nok er Facebook stadig det største medie i verden målt på brugere, men er det Hr. og Fru Danmark, du gerne vil nå ud til? Ofte giver det langt større mening at annoncere på LinkedIn. Men det kommer helt an på dine personaer samt dine produkter og/eller services.

Sociale medier_logoer

Overvej at bruge lead-ads, som gør det muligt for brugerne at tilmelde sig dine tilbud direkte fra annoncerne uden at forlade platformen. Dette kan være en effektiv måde at indsamle kontaktoplysninger på, samtidig med at du opretholder en let og gnidningsfri brugeroplevelse.

Læs mere om vores koncept for leadgenerering og inbound marketing her

5. Automatisér din leadgenerering med HubSpot

HubSpot er et fantastisk inbound marketing-værktøj, når det handler om at automatisere din leadgenereringsproces og effektivisere dine marketingindsatser.

Det tilbyder en bred vifte af funktioner, der kan hjælpe virksomheder med at strømline deres processer og optimere deres ressourcer. Ved hjælp af HubSpot kan du fx opsætte avancerede workflows, der automatisk følger op på leads ved at sende personaliserede og relevante tilbud baseret på deres specifikke interesser og adfærd. Disse automatiserede workflows kan også nære leads gennem salgsprocessen ved at udsende rettidig information og opdateringer, der holder dem engagerede og informeret.

En anden stor fordel ved HubSpot er det omfattende lead scoring-system. Her kan du tildele point til dine leads baseret på deres adfærd, såsom hvilke sider de har besøgt, hvilke e-mails de har åbnet, og hvilke handlinger de har taget på din hjemmeside. Denne scoring hjælper dig med at identificere og prioritere de mest lovende leads, så du kan fokusere dine ressourcer effektivt på dem, der er mest tilbøjelige til at konvertere til betalende kunder. Ved at forstå dine leads' interaktioner med dit indhold kan du tilpasse din tilgang og kommunikere mere målrettet, hvilket øger chancerne for succesfulde konverteringer.

En tredje fordel ved HubSpot er den integrerede brug af kunstig intelligens, der hjælper virksomheder med både salg, marketing og service. Det er blandt andet i kraft af HubSpot Breeze, der er en integreret løsning, der bringer kunstig intelligens direkte ind i din dagligdag på HubSpot-platformen. Læs mere om HubSpot Breeze i vores indlæg "Sådan kommer HubSpot Breeze til at ændre måden, du arbejder på".

Breeze Funktioner

Vi er HubSpot Premium Partnere, og det betyder, at vi er nogle af de bedste i Danmark indenfor inbound marketing og inbound salg. Vi bruger det (selvfølgelig) selv, og sammen med vores dygtige team af dedikerede specialister har det blandt andet resulteret i to Børsen Gazelle-priser, som vi er meget stolte over. Derfor er det ikke bare noget, vi siger, når vi mener, at vi også kan skabe resultater for dig.

6. Brug e-mail marketing som en leadmotor

Selvom sociale medier og andre platforme er nyttige til at nå ud til potentielle kunder og skabe interaktion, er e-mail marketing stadig en af de mest effektive måder at generere og pleje leads på. Det skyldes, at e-mail marketing giver dig en unik mulighed for at opretholde direkte kommunikation med dine leads, hvor du har fuld kontrol over de budskaber, du ønsker at formidle.

Når dine leads åbner dine e-mails, er det fordi de selv har valgt at modtage indhold fra dig, hvilket betyder, at de allerede har vist en interesse i det, du tilbyder. Dette giver dig en stærkere platform til at påvirke deres beslutningsproces.

Opbyg segmenterede lister og lav målrettede kampagner

Ved at opbygge en segmenteret e-mailliste kan du udvikle målrettede kampagner, der taler direkte til dine leads’ individuelle interesser og behov. Segmentering gør det muligt for dig at skræddersy dine meddelelser, så de bliver mere relevante for modtagerne, hvilket øger chancen for engagement og konvertering. For eksempel kan du segmentere din liste baseret på demografiske data, tidligere købsadfærd, eller interaktioner med dit tidligere indhold, hvilket giver dig mulighed for at levere indhold, der virkelig resonerer med hver enkelt gruppe.

Brand Movers - emailmarketing

Lav automatiserede mailflows, der styrker købsrejsen

Brug af automatiserede e-mail flows er en anden effektiv strategi til at engagere dine leads over tid. Ved at opsætte automatiserede flows kan du sikre, at dine leads modtager en strøm af veludførte e-mails, der bygger relationen og skaber tillid. Disse e-mailflows kan designes til at guide dine leads gennem købsrejsen ved at levere relevant information og opfølgende indhold på de rigtige tidspunkter.

Et godt struktureret e-mailflow kan hjælpe med at holde dine leads engagerede, styrke deres interesse for dine produkter eller services, og til sidst lede dem mod en købsbeslutning. Ved at kontinuerligt pleje dine leads gennem e-mail marketing kan du opbygge en loyal kundebase, der er mere tilbøjelig til at konvertere til betalende kunder.

7. Analyser og optimer løbende

For at få mest muligt ud af din leadgenerering skal du måle og analysere dine resultater løbende. Brug værktøjer som Google Analytics og HubSpot til at spore konverteringer og forstå, hvilke taktikker der virker bedst.

Når du har dataene, kan du optimere dine kampagner for at forbedre dine resultater. Leadgenerering er en dynamisk proces, og løbende justeringer er nødvendige for at sikre, at du hele tiden forbedrer dine strategier.

Lav splittests for at se, hvad der virker bedst. Så får du databaseret om, hvor du får de bedste leads og hvilket indhold, der genererer de bedste leads.

Effektiv leadgenerering handler om meget mere end blot at skaffe kontaktoplysninger. Ved at fokusere på både kvantitet og kvalitet kan du skabe flere leads, der har en reel chance for at konvertere til betalende kunder. Uanset om du optimerer din hjemmeside, skaber værdifuldt indhold eller bruger værktøjer som HubSpot til at automatisere dine processer, vil du opdage, at bedre leads skaber bedre resultater.

8. Hent vores guide "Skab leads"

Vil du vide mere, kan du hente vores gratis guide "Tips til at skaffe bedre og flere leads" her eller ved at klikke nedenfor.

skab-leads_fritlagt Du er også mere end velkommen til at kontakte os for at få en gratis vurdering af din leadgenereringsstrategi, så du kan skabe flere og bedre leads, som skaber resultater, der kan mærkes.

 

cta-box-hvorfor-hubspot

 

Få besked ved nye artikler